Блог

Апартаменти в модерен стил: Универсални идеи за дизайн

1

В интериора на апартаменти в модерен стил, но и с всички съвременни стилове в дизайна като цяло има редица уникални характеристики. В края на краищата, в XXI век, апартаментът трябва да е удобен, комфортен и преди всичко функционален, в отговор на съвременните тенденции и на начина на живот.

4 2 3

Елегантнa простота

Съвременният интериор се отличава с простота и минимален декор. Това се дължи на факта, че един от основните тенденции е минимализъм. В интериорът трябва да присъстват само най-необходимите мебели, прецизно обмислени, а не да се претоварва целия интериор. Тези правила са най-съвършената хармония за съвременните условия на живот.

10 5 6

Съвет! Преди започване на ремонта трябва да се определи цялостната цветова схема и интериорен стил. След това, можете да вземете мебели и аксесоари. Изберете и по-функционални и качествени неща, които да траят дълго време.

7 8 9

Изборът на цветове

Голямо разнообразие от цветове може да присъства в модерния интериор. Основното правило – цветовете трябва да включват не повече от 2-3 цвята, перфектно се комбинират помежду си, докато един от тях е от съществено значение. Основният фаворит на всички съвременни интериори е бялото. Той се използва във всички стилове и е идеалният фон за осъществяването на някакви идеи. Добре дошли са и естествените цветове: кафяво, бежово, млечен, сив, праскова и дори черно.

13 11 12

Освен това, могат да се използват пастелни нюанси: синьо, розово, светло жълто, лилаво. Ярки акценти сa тюркоаз, изумрудено зелено, фуксия, оранжево.

16 14 15

17 18 19

Съвет! В просторните апартаменти могат да се използват по-тъмни цветове, сложни матови текстури и много декор. Колкото по-малка е стаята, толкова по-малко мебели и повече пространство трябва да има тя!

23 20 21 22

06.10.2017
Малки кухни за вдъхновение
20.10.2017
Дизайн на малка спалня: правилата при декорация