Блог

Дизайн на студио: тенденции за създаване на модерен и функционален интериор

1

През последните години стават все по-популярни дизайн проектите на апартаменти тип студиo. Можете да разберете повече в тази статия за това как да превърнете един малък апартамент в модерен и удобен.

2

3

Концепцията за “студио” (англ. “Studio”) по смисъла на жилище идва от постсъветските страни от Съединените щати през двадесетте години на миналия век. По онова време там са настанявани малки семейства с нормален бюджет. Докато САЩ не е изправена пред недостиг на жизнено пространство в големите градове. Причината за това е огромната вълна от имигранти от Европа и Азия. Там са били настанявани хора които са искали малко жилищно пространство, но с всички необходими удобства.

4

5

6

7

8

Студиото е идеалното решение за днешните креативни хора, които все още не са обременени с фамилни тежести. Това оформление ви позволява да създадете оригинален и модерен апартамент в сравнително малък корпус. Поради липсата на прегради и стени, можете да спестите много жизнено пространство и да донесе най-необичайни дизайнерски решения, като същевременно превърнете скромният апартамент в уютно произведение на изкуството.

9

10

11

12

13

Трябва да припомним, че за да се създаде уютно студио трябва да се следват определени правила:

-в интериора е желателно да преобладават светлите цветове;

Мебелите трябва да бъдат подвижни и функционални, за да заемат по-малко пространство;

– необходимо е да се прилагат комбинирано осветление от няколко различни източници.

14

15

16

17

18

Стъклените и огледалните повърхности визуално увеличават количеството на жизнено пространство. Те могат да служат като прегради за различни зони в студиото.

20

21

22

23

01.12.2017
Минималистични кухни за елегантно вдъхновение
05.10.2018
Кухни в модерен стил