Блог

Идеи за кухня с остров

Модерни кухни по поръчка с остров отдавна са доказали своята функционалност и естетика в Европа и Америка.

zaglavna-big-9 zaglavna-big-18 zaglavna-big-4 2-4 1-1

Характеристики на кухнята с остров:

За начало, нека да разнищим какво представлява кухнята с остров. Това е планиране на кухненско пространство което се намира в центъра на стаята и действа предимно за готвене,работна повърхност или зона за хранене. Този остров обикновено е с правоъгълна форма. Въпреки това, има и други опции за формата:

-кръгла форма
-полукръгла форма
-овална форма

Ако отдавна мечтаете за такъв вид кухненско обзавеждане, трябва да имате предвид, че би било подходящо, ако имате стая не по-малка от 16 квадратни метра. Въпреки това, дори ако вашата кухня е с по-скромни размери, тя може да се комбинира с хола. В този случай, кухнята и хола ще са разделени един от друг с помощта на “острова”. Една част на острова може да се използва като работна повърхност, а другата, например за бар.

Кухни с остров: вариянти

Ако все пак решите да се обзаведете с остров в кухнята, ние Ви предлагаме да се запознаете с възможностите на своя дизайн:

класически кухни
модерни кухни 
-в минималистичен стил, и други

Да разгледаме характеристиките на всеки един от тях:

Класическа кухня предполага строги линии, стъклопис в шкафовете, каменни или мраморни плотове (като на снимката).

Модерният стил включва използването на материали като метал и стъкло и цялото оборудване е скрито в шкафове. Преобладаващите цветове: черен, сив, металик, бял. Обикновено, острова в този случай има ясна геометрична форма като кръг или квадрат.

За минимализма, характеристиката е – сбитост и простота във всичко. Всички мебели трябва да бъдат функционални на 100 процента.

05.10.2018
Кухни в модерен стил
19.10.2018
5 най-добри идеи за кухненски дизайн