Блог

Идеи за юношески стаи: бунт и индивидуалност в интериора

Ние предлагаме на родителите да обърнат внимание на потребностите на детето си, и да помислят за проектиране на юношеските спални. Разгледайте нашите предложения за завършени интериорни дизайни.

Необходимо е да се помисли и да се избере цветова схема, мебели, осветителни тела, оформление, аксесоари и други малки неща, които създават комфорт.

spalnya_podrostka_43-650x373

spalnya_podrostka_51-650x432

Насърчавайте детето си да избере топли и ярки цветове за декорация на стените. Няколко техники за декорация и дизайн на стените в стаите, направени за момчета:

Комбинирането на тапети. Комбинирайте различни цветове, за да маркирате областите в стаята: на работното място в нюанси на зелено, а мястото за почивка в пастелни цветове.
Декоративни елементи. Стая за момче – пространство за стикери, шаблони, както и други елементи.

Съвет! Позволете на детето си да постави плакати по стените с изображения на любимите спортисти, актьори и знаменитости. Това ще им помогне да изразят себе си. Мислете за себе си на 14-16 годишна възраст. Със сигурност, сте искали да поставите в стаята си, плакати на любимата си група, но не е било позволено да “разваляте тапета.”

spalnya_podrostka_23-650x474

spalnya_podrostka_05-650x431

Вие сте родителите на една млада дама  и пред вас се поставя въпросът за това каква трябва да бъде стаята за тийнейджърка? Спалня в Розов цвят. Волани, набори и плисета. Много кутии. Можете да си представите този дизайн стая за момичета на 12 или 15 години? Не бързайте! Дъщеря ви може да има друго мнение по въпроса.

Необходимо е да зададете въпроса какви цветове харесва, какви предпочитания има. Възможно е, в отговор, да чуете за черен и сив цвят, капаци, техно и минимализъм. Вие сте готови да го направите? Не. Не е необходимо да се направи всичко по начина, по който тя иска. Разгледайте нашите предложения за момичешка стая и преценете сами.

 

Просторна спалня с камина:

 

Спалня за момичетата, които предпочитат ярки нюанси:

 

Добре осветена спалня в ярки цветове:

 

Топлите цветове създават атмосфера на изключителен комфорт и релаксация.

 

Спалня в успокояващи пастелни цветове

spalna_podrostka_01-650x433

 

Стая в цвят крем с добавянето на цветни интериорни елементи

 

Една стая в топли и уютни пастелни цветове

 

Светла и просторна спалня с ярки интериорни елементи

 

За тези, които обичат тъмните нюанси, добавете малко свежест към цвета.

Дизайнът на помещението – сериозен процес, няма значение на колко години си  – 15 или 30. Това, което можем да кажем за тийнейджъри е – малко разбиране и съвместна дискусия. Това гарантира, че резултатът ще зарадва и родителите и децата.

14.09.2016
Неокласика: вдъхновяващ стил в интериорния дизайн
22.09.2016
Дизайн на кухня с бар: тенденции за модерен и практичен интериор