Блог

Как да подредим дома според Фън шуй?

Нашият дом е нашата крепост. Именно поради тази причина той трябва да бъде подреден така, че да ни вдъхва комфорт, сигурност и уют. А за да привлечем положителната енергия в него, може да се доверим на вярванията и съветите на китайската философия Фън шуй. Още от древността тя се стреми към мир и спокойствие, доброта и умереност.

Цветовете

art-gallery-inspired-home

 За да бъде приветлив дома ви, то цветовете, които преобладават в него, са от най-голямо значение. Източното учение за хармонично подреждане на жилището съветва тоновете и багрите във всяко едно помещение да бъдат светли и приветливи. Разбира се има изключително много цветови комбинации и различни интересни и експериментаторски начини да превърнете дома си в истински цветови шедьовър даже и с мебели.

Функционално антре

Антрето е помещението във вашия дом, което прави връзката между външния и вътрешния свят. Когато влизате в него, то трябва да ви кара да се чувствате щастливи, че сте вкъщи. Как може да постигнете този ефект? Като за начало, използвайте приветливи и приятни за окото цветове – хилядолетната философия предлага бяло и всички светли нюанси на сивото. Те символизират чистота, спокойствие и духовност. Следващата стъпка към „идеалното” антре вкъщи е интериорната му подредба. Не го занемарявайте. То трябва винаги да бъде чисто и подредено! Изхвърлете всички ненужни вещи – те пречат на хармоничната атмосфера.

Подредба на Хол

best-contemporary-green-living-room-design-ideas-green-living-room-colors 22 35

Мечтали ли сте си дневната у дома да изглежда като взета от снимка в списание? Да е красива, раздвижена и уютна? Тази ваша мечта е много лесно осъществима и за целта не са нужни нито космически суми, нито изключително много работа. Достатъчно е да следвате тенденциите на китайската философия за един по-добър дом. Холът е мястото, което събира цялото семейство. Там почивате, прекарвате приятни мигове и трупате семейни спомени. Поради тази причина, дневната трябва да бъде добре уредена. Като за начало обърнете внимание на цветовете в нея.

  • Фън шуй препоръчва светлите тонове, като оранжево и жълто, сиво и зелено. За тези от вас, които обичат да експериментират пък, може да заложите на екстревагантни цветови комбинации, което ще доведе до по-интересна и различна обстановка.
  • Обърнете внимание на обзавеждането. Изхвърлете всички ненужни вещи, особено ако не подхождат на интериора ви.
  • Освободете ъглите, за да придадете по-динамична обстановка. А ако се чудите с какво да запълните голите стени, то изборът е много богат – интересни арт композиции, картини, снимки на семейството, а също и шарени тапети.

Кухнята

kuhnya-_2016_048-650x847 kuhnya-_2016_009-650x692 kuhnya-_2016_012-650x762 kuhnya-_2016_045-650x406

Кухнята е сърцевината на всеки дом. Това е мястото, което излъчва топлина, задушевна атмосфера и уют. А ако сте решили да подобрите интериора му, според тенденциите и съветите на Фън шуй, то трябва да се съобразите с няколко много важни акценти. Като за начало, трябва да обърнете сериозно внимание на цветовете, които преобладават в тази стая. Те трябва да са успокояващи и свежи. Хилядолетната философия предлагаа кафяви и сиви нюанси. Зеленото и жълтото също са много подходящи. Напълно забранени са нюансите на червения цвят. А ако обичате семплата обстановка, то може да се доверите на бялото.

Спалнята – най-важната част от дома!

555 55 69 78

Спалнята  е въплъщение на „огнището“ на любовта и център на семейните взаимоотношения във всеки дом. Това е мястото, което символизира устойчивостта и равновесието вкъщи. Направете го уютно и приятно! Според Фън шуй спалнята ви трябва да е светла, но не прекалено.

  • Хубаво е цветовете в нея да са светли, меки и приветливи. Може да заложите на комбинации от червено и сиво, кафяво и оранжево или пък слънчево жълто. Но запомнете – трябва да бъдат така избрани, че да не изглежда прекалено цветно и шарено.
  • Мебелите да са разположени хармонично, но и удобно. Все пак това е мястото, където си почивате и презареждате за следващия натоварен ден, така че сънят ви трябва да е пълноценен
  • Леглото е също важен компонент от всяка спалня. Добре е да го поставите срещу прозореца, но не между него и вратата – това води до смесване на различни енергиини потоци, което според Фън шуй води до непълноценна почивка.
  • Може да заложите на красиви картини.
  • Обърнете внимание на материалите, които използвате за тази стая. Добре е да преобладават дърво и метал.

Китайската философия е доказала през годините своята значимост. Чрез нея можем да уредим и подобрим света около себе си, да внесем ред и хармония в своето ежедневие и да направим дома си център на спокойствие и разбирателство. Стараем се да следваме интериорните тенденции и постоянно се опитваме да подобряваме своите домашни кътчета.

24.10.2016
Кухня в бял гланц: тайните на един хармоничен дизайн
11.11.2016
Дизайнерски идеи за Хол (Снимки)