Блог

Новогодишен декор в тъмни цветове и украса в розово златисто

Новогодишен декор у дома 2021

Нова година чука на вратата, а вие още не сте избрали украса? Ние ще ви помогнем като ви представим тенденциите в новогодишния декор за 2021.

Както всяка година и тази трябва да се посрещне с много блясък и стил. Всичко трябва да е звездно и блещукащо. Основните цветове са добре познатите ни металически нюанси. Сребристо, златисто, бляскаво и диво – новата година трябва да бъде посрещната подобаващо.

Бар количка

Бар-количката е изключително удобна и подходяща не само за Нова година, но за всяко едно парти. Удобна, подвижна и функкционална, а също така и не заема много място. Украсете вашата количка с гирлянди или семпли флорални мотиви, за да ѝ придадете нужния празничен вид.

Две с нимки с бар-колички, подготвени за новогодишната нощ с украса и подредени питиета
Снимка: Интернет

Напитките

Разбира се, питиетата не са декорация, но може да ги поднесете по подобаващ празничен начин, за да допълнят и те бляскавата картинка.

Изберете подходящи чаши за шампанско. Класиката винаги е на мода, но в последните години се появиха различни мотиви и допълнителни орнаменти върху визията на чашата за шампанско, за хората с по-различен вкус.

Чаша ча шампанско с релеф

И все пак, ако сте верен на класиката, но ви се иска малко разнообразие, може да украсите чашите с малки коледни шапчици, бенгалски огън или просто малко парченце блещукащ гирлянд или панделка, за да държат вашите гости блясъка в ръцете си.

Чаши ча шампанско, украсени с коледни шапчици
Чаша шампанско с бенгалски огън в нея
Бутилка шампанско и чаша шампанско, украсена с гирлянд
Новогодишна украса в златни нюанси. Декоративна коледна елхичка със звезда на върха, чаша чаша шампанско със златна сатенена панделка и златни коледни топки.

Същото се отнася и за бутилката шампанско, която може да бъде украсена с гирлянд или панделка, поставени на гърлото.

Маса за звезди

От напитките може да преминем към храната и масата. Може да имате бар-количка, но трапезата все още заема централно място в новогодишната вечер. Сребристи или златисти прибори, стилни салфетки, свещници и много, много свещи – всичко, типично за една новогодишна вечер.

Черното като цвят у нас се приема със смесени чувства, но определено неговата “функция” като стилен цвят взема повече превес. Може да използвате черна покривка или черни чинии – и двете са стилни и красиви и са изключително подходящи за новогодишната нощ.

Ако пък имате бяла покривка, може да сложите до приборите на всеки гост по един черен етикет със златист надпис с името му. Така ще може предварително да подредите гостите си, а освен това ще помогнете на тези, които не се познават да научат по-бързо имената на другите (не всеки може да помни нови имена).

Допълнителната украса на масата няма как да бъде изключена – борови клонки, дребни шишарки, красиви свещници с прави свещи или малки чашки с ароматни свещи, стилни салфетки, конфети, парти шапки за гостите и малки новогодишни свирки – всичко, което би могло да допълни подобаващо новогодишната украса. Но разбира се, с мярка.

Новогодишен сет прибори - бели чинии и златисти прибори в бяла салфетка, украсени с коледен чорап.
Новогодишен сет прибори - черна зиния и златисти прибори със синя текстилна салфетка

Диско топка

Може би една от най-класическите декорации за Нова година е диско топката. Възможностите за това къде да я включите в дома си изглеждат неограничени. От доста отдавна интериорните дизайнери използват диско топката в декора у дома по различни поводи. Диско топката, поставена на светлина, излъчва вълшебни и красиви отражения, които изпълват стаята. Със сигурност няма да остане незабелязана.

Диско топка и парти шапка за Нова година в сребристо

Декорирайте с часовници

Интересно предложени дават дизайнерите за тази година – поставете часовници навсякъде, най-вече на масата. Един от най-важните моменти на Нова година е именно очакването да настъпи 00:00, както и отброяването на последните секунди от старата година. Освен, че ще впечатлите гостите си, ще бъдете сигурни, че няма да пропуснете момента.

Коледна декорация - часовник в дървена кутия, с коледна украса от топки, подаръчета и шишарка

Балони, конфети, гирлянди – обичайните заподозрени

Нова година не би била същата без добре познатите ни балони, конфети, гирлянди, бенгалски огън – всичко, което да донесе повече блясък. Нюансите, разбира се, са основно златисто и сребърно, като розовото злато е особено силно изразено в тазгодишните тенденции. Шапки, коронки, парти свирки, конфети.

Черно, златисто, сребърно иии…цветя

Интересното тук е, че дизайнерите препоръчват на фона на стандартните решения да бъдат включени и цветя, и то много цветни. Включете също гирлянди от евкалипт и кедър. Зеленината не е само за коледната украса.

Две снимки на новогодишен декор.
В ляво - черна стена със златиста рамка, чаши и бутилки със шампанско и кетъринг. Ваза, пълна с цветни божури
В дясно - Бяла стена със златисто-сребрърни пердета и бели и сиви балони. Маса, декорирана със стилни дълги свещи и цветя
Снимка: интернет

Марбъл мотиви – новата класика

Един от доста модерните мотиви, особено що се отнася до дизайна в последните години е т.нар. марбъл. Може да изберете този стил за своите чинии, салфетки, покривката, подложки или където прецените, че е най-удачно да го поставите в декорацията.

Нова година винаги идва с блясък, стил и уникалност. Тя е символ на новото начало и като такъв, искаме да го посрещнем като звезда на червения килим. Надяваме се, че съветите ни са били полезни и ще успеете да сътворите един новогодишен декор, достоен за филмова звезда.

Черна новогодишна шапка с надпис Happy New Year със златисти орнаменти и чаша за шампанско със златисти конфети в нея
Новогодишни плодови парти хапки и чащи със шампанско
Новогодишна трапеза със син декор
Новогодишна трапеза в бордо с интересен свещник по средата на масата
Мъфини със свещички с цифри 2022
Цветни ароматни свещи в чашки
Новогодишна подредба за маса - златисти прибори, бяла чиния със златен кант и пълна със златисти топчета и до нея чаша със златисти конфети
Метална кофа за лед с бутилка шампанско
Коледна декорация с часовници, лампички и борови клонки
Новогодишен декор в сребристо, бяло и златисто с една подаръзна кутия, шишарки и свещи с надпис 2022
Златисти балони 2022 на розов фон
Жена духва златист прах
Коледно-новогодишна украса с борови клонки, лампички, подаръче и светлинки във формата на венец със звезда
Стар часовник, поставен в ктията на рулетка в коледна декорация
Новогодишни атрибути - шапки, знамена, конфети, картонени чашки и мустаци
Черно, златисто и сребърно - оснвоните цветове на тази снимка с надпис Happy New Year и две чаши за шампанско в наздравица
Две усмихнати жени, едната от които държи диско топка, празнуват нова година
10.12.2021
8 съвета как да организираме дома си
24.12.2021
Тенденции в интериора на спалнята за 2022