Блог

Прасковен цвят – експлозия от свежи идеи в интериора

В последно време прасковеният цвят е широко разпространен в интериорните решения на дизайнерите. Съвкупността от оранжеви, жълти и коралови цветове, дава възможност за реализиране на неограничен брой проектни идеи.

Характеристики на цветовете 

Цветовата схема на интериора има голямо влияние върху човешката психика. Ако постоите в стая с лек и семпъл нюанс на праскова, ще се почувствате спокойни и отпуснати. Ако пък цвета е ярък , ще допринесе за подобряване на настроението и оптимизма.

Палитрата от цветове е много богата. В зависимост от интензивността на избрания цвят, можете да изпълвате стаята с положителна и жизнена енергия или да се създаде уютна  и романтична атмосфера.

Прасковеният цвят е много гъвкав, той лесно се адаптира към избрания стил. В модерния интериор той може да действа като допълнителен нюанс или като основен акцент.

Друга интересна особеност е, че цветът се разкрива само в присъствието на по-контрастни цветове. Тази функция ви позволява да експериментирате с интересни и необичайни комбинации.

Акценти

Много често прасковеният цвят се използва за зониране на помещения. Този нюанс е чудесен за декорация на стените.

Мебели

С тъмните мебели се създава силен контраст, а със светли нюанси се създава усещане за романтика.

persikovyj_cvet_001

Съвет! Няма нужда цялата стая да е в цвят праскова. Монотонността е твърде трудна да се възприеме.

Идеи за дизайн на стаите

Комбинацията с други цветове

Нека да видим какви цветове се съчетават с праскова:

Червен

Розов

Син

Зелен

Бежов

Бял

Съвет! Не се страхувайте да комбинирате няколко нюанса на цвят праскова върху една повърхност. Например, на плочките в банята или кухнята ще изглежда грандиозно, ако включите различни нюанси в шахматна фигура.

 

 

 

30.09.2016
Малка спалня – дизайн и оформление
12.10.2016
Кухня в стил Арт Деко: тънкостите на хармоничен интериор