Блог

3 съвета при декориране на дома

3 основни неща, на които да обърнем внимание при декориране на стая

Вдъхновени от световните тенденции и с риск все пак за малко баналност, решихме да ви споделим 3 опорни точки, от които да тръгнете, когато решите да декорирате определено помещение.

1. Оценка на пространството 

Напълно логично е, преди изобщо да започнете да планирате каквото и да е, внимателно да огледате пространството, което искате да декорирате. Първо, неговата големина.  В крайна сметка трябва да сте наясно с вашите граници. 

Какво харесвате в него и какво не ви допада? Цветове, дизайн, мебелировка, разположение. Как бихте могли да промените всичко това, особено ако имате нужда от повече място. 

Как ви кара да се чувствате? И какво всъщност трябва да се промени, за да промените усещането на това място? 

2. Вдъхновете се 

Ок, вече сте наясно с плюсовете и минусите и всичко онова, което не принадлежи или не пасва на мястото. Време е да смените гледната точка и да погледнете нещата от нов ъгъл.  

Открийте какво ви вдъхновява, какво ви кара да се чувствате добре. Търсете снимки, изображения, видеа и идеи. Ровете се в Pinterest, блогове, дори в дома на приятелите ви (не буквално, разбира се). 

Но гледайте и си записвайте или още по-добре запечатвайте чрез снимки всичко онова, което ви харесва, за да може после да опитате да го имплементирате в дома си. 

3. Вижте моделите и елементите, които ви допадат 

Определено в нещата, които харесвате има определени модели, цветови схеми, дизайни, стилове, които ви допадат. Огледайте внимателно дизайните и вижте кои цветове най-много се включват в тях, какъв тип дизайн – по-изчистен, по-претрупан, строг или по-свободен стил, винтидж или по-модерен вариант, по-груби или по-”нежни” мебели и краища.  

Дали искате в дома ви да има определени мебели или елементи, които може да не са от първа необходимост, но ви харесват като стил и усещане, и искате да направите тази промяна. 

След целия този внимателен преглед и преосмисляне на нещата, вие ще сте наясно какво точно искате да направите с конкретното пространство и ще може вече да помислите сами ли ще действате или пък ще имате нужда от помощ – от приятел или дизайнер. 

Разбира се, професионалната помощ винаги е най-добрият вариант, но често и приятелите ви усещат по-доста по-различен и близък начин. 

място за отдих със стена от бели тухли, във винтидж стил с дървени рафтове и мебели от дърво и метал
Бяла кухня с бар плот и метални барови столове, бял кръгъл часовник на стената, две чаши за вино и бутилка вино на плота
Трапезария с голям прозорец, дървена маса и 4 стола. Масата е декорирана с тишлайфер, има кана за вода и за чай, две стайн растения в саксии и зелени ябълки
Спалня с бюро и легло и етажерки над леглото в черно и бяло
Спалня с интересен ъглов диван
Бяла спалня с интересен ъглов диван и огледало
Таванска спалня с прозорци над леглото и голям кръгъл прозорец в дъното на стаята
Спалня тип бохо с пухени възглавнички и светлини
Бяла дневна с кухня с ъглов диван от кадифе и метални кухненски столове и маса
Стая с акцент син тапет и голяма картина на стената, изобразяваща малки къщи
07.01.2022
Хоум офис – няколко идеи за вас