Блог

Детската стая – тенденции 2022

Детската стая е едно от най-важните места в дума. Място, където детето трябва да се чуваства комфортно, уютно, топло и сигурно. То трябва да обича това място, защото то ще бъде неговата крепост в процеса на порастване. Ето защо внимателно трябва да помислим, когато говорим за детско обзавеждане, за да може да създадем перфектното място за нашите мъници.

От дизайн, непретенциозен към пола до успокояващ интериор за иницииране на вниманието, нещата в света на интериора на детските спални се променя драстично. Тенденциите за 2022 не просто носят вълна от креативност, но прилагането им по правилен начин позволява насърчаване на индивидуалносттa.

Развихрено въображение

Сега е изключително подходящ момент, в който да използвате фототапети и всякакъв друг тип арт декори за стена. Дали ще е ръчно рисувана или просто ще сложите допълнителни елементи, но нека фантазията се развихри и да пренесе детето в един вълшебен свят.

Сега повече от всякога има нужда приказката да се превърне в реалност, за да освободи детското съзнание.

През тази година ще се появят и тапети с много неутрални тонове, с приглушен дизайн, но много цветни акценти, за да може визузалните елементи да оживеят.

детска стая в черно-бялата гама със столове и декоративна маса от палет, бял скрин и детска кушетка

Природата у дома

Както и в останалите помещения в дома, така и в детската стая, дори най-вече тук все по-ясно има нужда от засилване на природния елемент.

Според Happy Linen Company, търсенията на „спалнобельо със сафари“ са се увеличили с невероятните 100 % през последните 12 месеца, а „спално бельо със селскостопански животни“ – с 50 %.

Животните допълнително подпомагат развитието на детското въображение и допълват детската фантазия.

детска стая с акцент върху животните - завеси, спално бельо, дизайн
Снимка: Happy Linen Company

Зеленото като цвят също се препоръчва, защото носи усещане за свежест, близост до природата, успокоение, а децата трябва да живеят в спокойна и релаксираща среда.

Планински пейзажи, дизайнерски графики, изобщо творчество и природа се събират в едно, за да се създаде перфектното място за живот и развитие на най-малките.

Интерактивен интериор

Проектирането на забавна и функционална детска спалня е ключът към създаването на собствено малко убежище. Друга ключова тенденция, която ще се следи през 2022 г., е интерактивният интериор, като например светещо в тъмното спално бельо, на което децата могат да се насладят, когато светлините изгаснат. Изследванията на Happy Linen Company съобщават за 200 % увеличение на подобен тип спално бельо, като проучванията установяват, че то може да действа като средство за облекчаване на стреса и да осигури комфорт на децата, които се борят да спят на тъмно.

Геометрията с става част от интериора

Когато говорим за интерактивност, развитие на съзнанието и въображението, не може да пропуснем и геометрията. Геометричните фигури, особени при тапетите също са доста силно заложени в новите трендове.

Моделът ще послужи като интересна точка за развитие на въображението на децата, но не забравяйте, че успокояващите цветове също са важни. Затова и тук се препоръчват пастелните цветове.

Снимка: Kids Interiors

3D измерения

Разбира се, в бързоразвиващия се и толкова вълнуващ нов свят за малчуганите 3-измерните обекти предизвикват разделението между реалност и фантазия. Изображенията, които ги изненадват или забавляват, могат да донесат толкова много радост, като същевременно им помагат да развият собствената си креативност и индивидуалност.

Споделяме ви още някои идеи в снимки и сме сигурни, че създадете прекрасен нов свят за вашите малчугани само между четирите стени на детската стая.

Детска спалня с легло в розово и розов балдахин, бял скрин и бял шкаф
Детска стая със син акцент - бяло детско легло и синьо кресло от кадифе, бели рафтове под формата на къщичка
Детска стая с тапер с овчици, легло с метална рамка, син люлеещ се стол - модерен вариант и мека табуретка в черно-бял мотив
Детска стая с дървено легло под формата на колибка и бяла лавица с книги
Детска стая в бяло - скандинавски стил с легло във форамата на колиба и дървени лавици
Детска стая с тапети на капки в модерен стил и модерен люлеещ се стол в синьо
Детска стя с тапет на капки, легло с метална рамка, плетено одеяло от мериносова вълна в розово
Детска стая с детска катерущкаа и нарисувано дърво на стената. Дървен гардероб и дървени столове
Детска стая в бяло с нарисувано дърво на стената и бяла кушетка с плюшени играчки
Детска стая с цветен. тапет с цветни кръгове и мебели от дърво - черен лак
3D илюстрация на детска стая със стена наподобяваща ограда
детска стая в зелено с дървени мебели и кушетка
Детска цветна стая през нощта с дървена етажерка и кресло
28.01.2022
Идеи за дизайн за отворени пространства
11.02.2022
20 идеи за твоята кухня – тенденции 2022 (снимки)